İş Güvenliği Firmaları

Ekleyen:
Kategori:
Like Up:
Like Down:
Oluşturuldu:
06 Ara 2020

İş Güvenliği Firmaları Nedir?

İş Güvenliği Firmaları, İş Sağlığı ve Güvenliği yada isg diye ifade edilen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve güvenliği kanunu 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi gazetede yayınlanan çalışmaları yapan firmalardır.

İş güvenliği firmaları, risk analizi, acile eylem planı, sağlık raporu, tehlike analizi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri gibi 6331 sayılı kanunda geçen ve işletmelerin yapmaları zorunlu olan çalışmalar konusunda firmalara danışmanlık hizmeti vermektedir.

İş Güvenliği Firmaları Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

İş güvenliği firmaları ile yapılacak olan çalışmalarda öncelikli olarak dikkat edilecek bazı hususlar bulunmakta olup bu noktaların sağlanmasından sonra fiyat karşılaştırılması yapılması mantıklı olacaktır. Çalışma yapılacak olan iş güvenliği firmalarından tecrübe ve referanslarını gösteren bir liste, iş güvenliği uzman ve işyeri hekim sertifikaları, isg katip atamaları ve ticari sözleşme istenmeli ve incelenmelidir.

Sektörde yüzlerce firma bulunmasına rağmen yasal görev kapsamında bazı iş güvenliği firmalarının bunları tam anlamıyla yerine getirmediği, bazı iş güvenliği firmalarının ise maddi tasarruf amaçlı olarak bilerek eksik çalışma yaptığı, bazı iş güvenliği firmalarında da sadece belirli sektörlerde çalışma yapılması sebebiyle tecrübe eksikliği bulunmaktadır. Bu yüzden iş güvenliği firmaları ile yapılacak çalışmalarda kendi sektörünüzde çalışma yapılıp yapılmadığı veya tecrübelerinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Bu kontrollerden başarıyla geçen iş güvenliği firmaları arasında fiyat karşılaştırılması daha verimli sonuçlar oluşturacaktır. Anadolu İş Güvenliği Ticaret Limited Şirketi ve Dan olarak her zaman en uygun ve doğru hizmeti vermeyi amaçlamakta müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız.

İş güvenliği firması, iş güvenliği firmaları, İstanbul iş güvenliği firmaları, İş güvenliği firmaları istanbul, İş güvenliği firmalari istanbul, Anadolu yakası iş güvenliği firmaları, Osgb Fiyat, Avrupa yakası iş güvenliği firmaları, Osgb İstanbul,  Osgb Firmaları, Osgb Listesi, İstanbul Osgb Firmaları, Avrupa Yakası OSGB ve Anadolu Yakası OSGB Firmaları, bulunulan ilçeye göre Beylikdüzü OSGB, Beylikdüzü İş güvenliği, Esenler İş Sağ ve Güv yada Esenler Osgb, bulunulan şehre göre Bursa Osgb yada Kocaeli Osgb gibi yapılacak olan aramalar yeterli sayıda firma ile iletişime geçmenizi sağlayacaktır.

 İş Güvenliği Firmaları ve OSGB Firmaları Nasıl Hizmet Verirler?

İş güvenliği firmaları ve OSGB ( Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ) firmaları anlaşma yaptıkları firmaların tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre vermektedir. Tehlike sınıfının az tehlikeliden çok tehlikeliye doğru artması ve çalışan sayısının artması ile iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi ile diğer sağlık personelinin hizmet vermesi gereken süreler artacaktır. Vergi levhasında bulunan nace kodundan tehlike sınıfı öğrenilebilir. İş Güvenliği Firmaların ve OSGB Firmalarının Sorumlulukları Nelerdir?

İş güvenliği firmaları ve OSGB firmaları yani Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile yapılan çalışmalar sonucunda 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında yer alan ve işyerinin yapması gerekli olan iş güvenliği eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği eğitim, risk analizi, risk değerlendirmesi, hijyen eğitimi, ilk yardım eğitimi, acil durum eylem planı, sağlık raporu, işe giriş sağlık raporu, işyeri hekimliği, sağlık hizmetleri, yıllık eğitim planı, isg katip atamaları, risk değerlendirme ve iş güvenliği danışmanlık,mobil sağlık, eğitim danışmanlik, periyodik kontroller gibi çalışmalar yapılarak işyerine teslim edilmektedir.

İlerleyen dönemlerde yapılacak olan denetim, teftiş vb. durumlarda bu çalışmaların sunulması işverenin ve işyerinin sorumluluklarını azaltacak ve çoğu zaman ortadan kaldıracaktır.

 

Henüz bir yorum yazılmamış!

Bir Yorum Yazın!

32520

Karakter Limiti 400