İstanbul İş Güvenliği Firmaları

Ekleyen:
Kategori:
Like Up:
Like Down:
Oluşturuldu:
13 Mar 2021

İstanbul İş Güvenliği Firmaları


İstanbul İş Güvenliği Firmaları; 6331 Sayılı ‘ İş Sağlığı ve Güvenliği’ Kanununa göre işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğine hizmet vermek üzere oluşturulmuş firmaları ifade etmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hizmet alımını iki yol ile sağlamıştır. İşyerlerinde sigortalı olarak çalışan iş güvenliği uzmanı yada işyeri hekimi çalıştırarak içe görevlendireme ataması yoluyla veya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi kısaca ‘ OSGB’ ler ile dışa görevlendirme yaparak.

İstanbul İş Güvenliği Firmaları amaç olarak çalışanların güvenliğini en iyi şekilde sağlayabilmek için hedefler konmalıdır. İstanbul ilinde yüzlerce İş Sağlığı ve Güvenliği alanında firma bulunmakta tecrübe ve referanslar kontrol edilmeli ve sadece fiyat tercihi yapılmamalıdır.

İstanbul İş Güvenliği Firmaları, iş yerlerine Nasıl Destek Verir?

Tecrübeli ve profesyonel çalışanlara sahip iş güvenliği ve OSGB firmaları öncelikle 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa ve yönetmeliklere uygun olarak firmanın tüm evrak ve doküman işlerini kayıt altına almakta ve muhafazasını sağlamaktadır. Müfettişlerin denetiminde muhafaza edilen evrakların kolayca müfettişlere sunulabilecek şekilde hazır olmaktadır. İşyeri özelliklerine ve tehlike sınıfına uygun olarak saha eğitimleri ve saha gözetimleri yaparak işyerindeki tehlikelerin tespit edilmesine katkı sağlanmakta ve çözüm önerileri ile kaza ihtimali azaltılmaktadır. Amacımız ‘0’ kaza misyonu ile tehlikelerin proaktif yöntemle kaza yapılmadan önce ortadan kaldırılmasına dayanmaktadır.

Aile, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı sistemi olan isg-katip sistemi üzerinden çalışan sayısına göre “işyeri hekimi ve “iş güvenliği uzmanı” atamasını yaparak yasal zorunluluğu yerine getirmek.

Olası iş kazaları ve meslek hastalıklarında gerekli yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle işyerinin mümkün olduğunca idari para cezası ile karşılaşmamasını veya oluşabilecek cezaların azaltılmasını sağlamaktadır.

İstanbul İş Güvenliği Firmaları Ne Yaparlar?

İstanbul İş Güvenliği Firmaları gizlilik politikası gereği yapılan çalışmaları 10 yıl muhafaza etmektedir.

Çalışanlara tehlike sınıfına uygun iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesi,

Yüksekte çalışma eğitimi ve ilk yardım eğitimi verilmesi,

Risk Analizi ve Acil Eylem planı oluşturulması,

Patlamadan korunma dokümanı oluşturulması,

Mobil Sağlık aracı temini, işe giriş sağlık muayenesi yapılması,

İş güvenliği uzmanı iş yeri hekimi saha kontrolü sağlaması gibi örnekler verilebilir.

İş Güvenliği Firmaları veya OSGB ile Çalışmak Zorunlu mudur?

İşverenlerin hizmeti OSGB lerden ( Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ) alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Çalışanların arasından sertifika sahibi iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi yolu ile güncel mevzuatı takip etmek, düzenli evrak ve kayıt oluşturmak, atamaların yapılması, isg ve iş sağlığı güvenliği eğitimlerinin yapılması 6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ kanunda belirtilen gereksinimlerin giderilmesini sağlayacaktır. Her iki durumdan birisi yolu ile çalışma yapılması zorunlu durumdadır.

Bu konuda özellikle işveren veya işveren vekili ilk amir olduğu için amir sıfatı ile direk olarak kanuni açıdan sorumlu olmaktadır. Bu sorumluluğun bilincinde olan işyerleri özellikle bünyelerinde tam zamanlı personel çalıştırarak gerekli hizmetleri almaktadırlar.

İstanbul İş Güvenliği Firmaları ile Nasıl İletişime Geçilebilir?

İstanbul iş güvenliği firmaları; İstanbul’un tüm ilçelerinde ve çevre illerde hizmet verebilmektedir. Ataşhir Osgb Firmaları, Maltepe Osgb Firmaları, Pendik Osgb Firmaları, Esenyurt Osgb, Ataşehir Osgb gibi yapılan aramalar ile ilçe bazında firmalar bulunabilir. Bunların dışında Anadolu yakası Osgb firmaları, Avrupa yakası Osgb firmaları gibi aramalar yapılabilir. Başakşehir osgb ile Esenler osgb ve Ümraniye Osgb konularında blog yazılarımız bulunmaktadır. Nihai olarak ulaşılması gereken adres Anadolu İş Güvenli firmasıdır.

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında profesyonel hizmet için lütfen iletişime geçiniz.

Henüz bir yorum yazılmamış!

Bir Yorum Yazın!

74767

Karakter Limiti 400